App Lab “Dit zijn Wij!”

Doelgroep
Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6
Tijdsinvestering
90 min.
Genre
Nieuwe media
Kosten
€ 295,00 (1 klas inclusief begeleiding) plus € 195,00 voor iedere extra klas
AANBIEDER
DesignWeeK at School

DesignWeek@School

Telefoon: ​06 82925048
Email: ​floor@designweekatschool.nl
Website: ​www.designweekatschool.nl

Technologie op een speelse manier toegankelijk maken voor al je leerlingen en tegelijkertijd werken aan een betere wereld? Het kan! DesignWeek@School biedt verschillende programma’s waarin technologische vaardigheden en onderzoekend en ontwerpend leren worden ingezet voor het oplossen van een duurzame uitdaging. 

In deze workshop voor groep 3 tm 6 van de basisschool maken de deelnemers kennis met  belangrijke 21e eeuwse vaardigheden zoals probleem oplossen, samenwerken, creatief  denken en computational thinking.  

Leerlingen ontwerpen en maken samen een echte klikbare ​klassenapp​ die allerlei leuke informatie bevat van alle leerlingen en de juf of meester. In verschillende teams ontwerpen zij zelf alle onderdelen van de app zoals bijvoorbeeld het logo, de verschillende schermen en een menu.
Wat moet onze app allemaal kunnen, wie maakt de verschillende onderdelen en hoe past alles straks in elkaar? De leerlingen ervaren wat er allemaal bij komt kijken en leren elkaar spelenderwijs beter kennen.

De app wordt samen met de leerlingen digitaal en klikbaar gemaakt zodat je hem op het digibord of op een telefoon of tablet ook echt kunt gebruiken! Werkt alles en kunnen we de app nog aanpassen of verbeteren? Ook kan de app eenvoudig gedeeld worden met ouders of andere docenten - zodat ook zij zien wat de kinderen hebben gemaakt. 

De workshop biedt stap-voor-stap begeleiding zodat de deelnemers ieder op hun eigen tempo aan bod komen en aan het einde van de workshop een echte app hebben gemaakt om trots op te zijn!