Een heel jaar lang danslessen op bs de Touwladder

29 augustus 2018

Woensdag 29 augustus startte dansdocente Lotte Timmermans met haar lessen op de Touwladder in Sint-Michielsgestel. Een heel schooljaar lang zal zij lessen geven aan álle groepen. Zij presenteren zich na een x aantal weken telkens in de zogenaamde 'cafés' waarbij ouders, verzorgers, broertjes, zusjes van harte welkom zijn. Doel is om kinderen met dans in aanraking te brengen, door middel van creatieve en expressieve dansopdrachten.

Lotte Timmermans heeft in 2016 ook een onderdeel verzorgd tijdens de regionale studiedag van de samenwerkende marktplaatsen voor cultuureducatie Maas en Meierij. Deze dag stond toen in het teken van de culturele competenties, te weten ‘onderzoeken, creëren en reflecteren’. Lotte werkt vanuit de thema's van de DaVinci methode. Zo blijft het sprankelend, uitdagend en betekenisvol voor alle kinderen #duurzamesamenwerking#CMK #samenwerkenmetjecultureleomgeving. Lotte schreef ook een artikel voor in ons magazine 'Vier het vallen' over haar ervaringen omtrent deze titel als dansdocente. Benieuwd? Je kunt het leven via ISSUU.

Ditzelfde concept werd de afgelopen jaren uitgevoerd met Adrie Gloudemans (literatuureducatie) en Elske Helmich (theater).