Beeldtaal met een boodschap

Doelgroep
Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Genre
Beeldend, Foto, film, video
Kosten
55 euro per uur incl.
AANBIEDER
Nina Denaux

Nina Denaux - Kunst & educatie

Nina Denaux – Kunst & Educatie
Telefoon: 0630851551
Email: info@ninadenaux.nl
Website: www.ninadenaux.nl

Fotografie kan als doel ingezet worden om een statement te maken. Visuele storytelling is een krachtig middel om de betekenis van jouw foto naar voren te laten komen. Door een verhaal te vertellen met jouw foto, gaan de kijkers nadenken over die betekenis.

We gaan visuele elementen gebruiken om het verhaal te ondersteunen. Dit doen we door onderzoek te doen naar voorwerpen met een symbolische waarde. Binnen de kunsten zijn vaak symbolieken verborgen die een beeldbetekenis geven. Symbolieken hebben met name te maken met een eigen associatie die de kunstenaar hierop legt.

De leerling gaat associëren op zijn eigen gekozen kinderrecht, door buiten de kaders te leren denken ontstaat er een symboliek die zijn boodschap kan versterken. Om de foto meer dimensie te geven word de foto uitgeprint en krijgt het een metamorfose. We gaan de foto bewerken met stiften, verf, gekleurd papier etc. Hun gekozen symbool word hierin verwerkt.

Wat leer je?
1. De leerling leert wat de kracht van beeldtaal kan zijn en te benoemen wat voor verhaal er achter een kunstwerk en beeld kan zitten.
2. De leerling leert te associëren en hierdoor buiten zijn kaders te denken waardoor hij hier een symboliek aan kan koppelen.
3. De leerling leert de kracht van beeldtaal te ervaren door hier zelf actief mee aan de slag te gaan, hier word fotografie voor ingezet.