Blauwer dan blauw

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
In overleg
Genre
Beeldend, Foto, film, video
Kosten
In overleg
AANBIEDER
Carola Mokveld

Carola Mokveld

Esschestraat 106
5262BG Vught
T: 06-21398191
E: carolamokveld@gmail.com
W: www.carolamokveld.nl

Aan de hand van de oude techniek cyanotypie (het maken van een blauwdruk) gaan leerlingen aan de slag met het thema ‘Dieren in het bos’.

Na het experimenteren van cyanotypie met materiaal en eigen ontwerp, combineren de leerlingen beiden tot een blauwdruk. Daarbij kunnen leerlingen op een gegeven moment ook meerdere ontwerpen maken of ontwerpen combineren met die van klasgenoten. In verband met de organisatie van de workshop zijn de groepen maximaal 12 leerlingen.

Waaraan wordt gewerkt?
Gedragsindicatoren waaraan gewerkt wordt binnen de CultuurLoper: R5, R6, C1, C5, O5, O7. Meer info over deze gedragsindicatoren? Klik hier.

Over Carola Mokveld
Als eerste graads docent beeldende vorming was zij verbonden aan verschillende Pabo’s in Eindhoven, Helmond, Veghel en Utrecht. Op het gebied van cultuureducatie is zij vertrouwd met het werken met zowel de cultuurloper, als de culturele ladekast. Vanuit haar beeldend kunstenaarschap werkt zij met leerlingen van verschillende leeftijdsgroepen. Maar haar bredere achtergrond zorgt er voor dat ze ook teams en individuele leerkrachten kan begeleiden. Teambegeleiding deed zij op basisscholen in den Bosch zoals Mytylschool Gabriel, KC Westerbreedte,  bs De Bossche Broek. Op KC het ijzeren kind verzorgde zij verschillende studiedagen voor cultuureducatie. Op de Sonnewijzer in Son en Breughel een projectweek rondom cultuureducatie, en dan zijn er nog meer scholen die u voorgingen zoals: OJBS de Lichtstraat, De Sprinkplank en Koningslinde in Vught. Obs de Bolster in St. Michielsgestel. Ook op de studiedag van stichting  STROOMM verzorgde zij de doorgaande leerlijn druktechnieken in relatie tot de competenties van de CultuurLoper.