De Kleine Prins

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Genre
Theater
Kosten
€ 150 per dagdeel per groep.
AANBIEDER
Judith Abels

Abelseiland

Judith Abels
06-15076157
E: abelseiland@gmail.com 
W: www.abelseiland.nl

De kleine prins is een beeldend sprookje naar het beroemde boek van antoine de saint-exupery verteld door Judith Abels ontwerper en maker van onder andere theaterontwerpen en bijzondere schoolprojecten.

En op een ochtend gaan de kinderen gewoon op reis. Ze zitten op een planeet en drie enorme apebroodbomen die de planeet over woekeren. Ze luisteren naar het verhaal van de kleine prins. Al luisterend maken ze kennis met verschillende soorten theaterpoppen/ guren, die de kleine prins ontmoet hee . Zo komt het verhaal al spelend tot leven door de interactie tussen de leerlingen, de rekwisieten, de poppen en Judith.

Later gaan de kinderen zelf

Theaterpoppen/ guren maken die de kleine prins ontmoet hee op hun versie van de prins en zijn reis. Hiervoor gebruiken ze allerlei materialen, verzameld door de leerlingen zelf en bijzondere materialen, rekwisieten en poppen door de workshop docent Judith.

Aan het einde van het dagdeel spelen en bewegen de kinderen in het planetarium op muziek hun theatrale versie van het verhaal. Het is een hele ervaring.

Het project de Kleine prins

  • Gaat o.a. over ontdekken
  • Ontmoeten, openstaan, lief hebben
  • Tam maken, zorg dragen en afscheidt nemen. • Prachtige ingrediënten voor een mooie reis aan • Het begin van de carrière van de kinderen.

Het is mogelijk het planetarium langer te huren tegen een klein bedrage, als speelruimte voor meer ruimte reizen, ontmoetingen en bijzondere belevingen.