“Batti Und Helli, On The Road”

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, (V)SO
Tijdsinvestering
30 minuten workshop
Genre
Theater, Dans
Kosten
op aanvraag
AANBIEDER

LaMelis

helmamelis@gmail.com
tel. 06-19614770
www.lamelis.nl

Deze DOE-MEE dans/bewegingsworkshop “Batti Und Helli, On The Road”is geschikt voor groep 1,2,3,4. Een dansworkshop, waarbij de kinderen actief deelnemen aan deze workshop. Deze workshop wordt gegeven door de dansers/docenten Helma Melis (Helli)en Batja ten Kortenaar (Batti).

De workshop “Batti Und Helli, On The Road” hoort bij de dansvoorstelling "En Het Grenzeloze Zwarte Sleutelgat, Puntje, Puntje, Puntje".

Alvorens de workshop plaats vindt, krijgt de klas/klassen een link van de verfilming van de voorstelling "En Het Grenzeloze Zwarte Sleutelgat, Puntje, Puntje, Puntje" én een lesbrief met opdrachten voor het kijken van de film, de dansworkshop en opdrachten voor hierna.

Batja en Helma gaan als de personages Batti Und Helli uit de voorstelling naar de scholen of locatie toe. En zijn dus ook herkenbaar voor de kinderen. Ook hebben zij decorstukken en attributen uit de voorstelling bij zich, zoals de trommels, een grote taart, de appel, de grote groene grasmat en niet te vergeten de slak.

Over LaMelis
LaMelis is een modern, kleurrijk dansgezelschap met als drijvende kracht de eigenzinnige choreografe/danseres/docent Helma Melis (1973). Zij tekent voor zowel de choreografie als voor het ontwerp van het decor, de kostuums en de muziekkeuze. Dit ‘totaalpakketje’ is meteen het handelsmerk van de zeer oorspronkelijke fantasievolle voorstellingen voor jong en oud van LaMelis. In 2003 ontving zij de DANSprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Brabant. Uit het juryrapport: "De keuze was niet moeilijk, omdat een danskunstenaar er qua eigenzinnigheid met kop en schouders bovenuit steekt. Haar werk wordt gekenmerkt door vitaliteit en een uitgekiend gevoel voor esthetiek. LaMelis grossiert in producties (in totaal 100 verschillende voorstellingen) van grootschalig tot kortstondig, voor locatie, theater en festivals.

Inmiddels richt Helma Melis/LaMelis zich vooral op de kleinste onder ons.
Doormiddel van de kinder/familievoorstellingen van LaMelis maar ook door de interactieve tot bovenstaande verbeelding sprekende DOE-MEE Workshop met het Illustere duo “Batti Und Helli, On The Road”.