Educatieprogramma

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO
Tijdsinvestering
Zie website
Genre
Muziek
Kosten
In overleg
AANBIEDER
Philharmonie Zuidnederland

Philharmonie zuidnederland

Vestiging Eindhoven
Jan van Lieshoutstraat 5
5611 EE Eindhoven
W: www.philharmoniezuidnederland.nl

Philharmonie zuidnederland raakt je met symfonische muziek op het hoogste artistieke niveau en maakt zich sterk voor innovatie met prikkelende cross-over programma’s. Ons brede educatieaanbod laat leerlingen dichtbij en betrokken klassieke muziek ervaren.

De magie van muziek ervaren, daar gaat het om!

De musici zo dichtbij dat je ze bijna kunt aanraken, met z’n allen om het orkest heen, een musicus die in je klas komt om samen muziek te maken of om iets over de komende muzikale voorstelling te vertellen. Zo ervaren leerlingen de educatieve programma’s van philharmonie zuidnederland. Dichtbij en betrokken brengt het orkest Jonge Gasten in aanraking met live muziek en laat hen voelen dat muziek hun bloed sneller laat stromen.

Ga direct naar het overzicht van onze projecten per doelgroep door hier te klikken.

Lesmateriaal
Klassieke muziek is een rijk terrein, maar niet altijd even bekend, ook niet bij leerkrachten. Daarom zijn alle projecten voorzien van aantrekkelijk digitaal lesmateriaal toegankelijk voor iedere leerkracht. In het lesmateriaal prikkelen we onze Jonge Gasten om op zoek te gaan naar wat muziek voor hen betekent. Tevens dagen we leerlingen uit zelf muziek te maken. Graag leggen we verbanden met andere kunstdisciplines en vakgebieden en krijgen leerkrachten suggesties voor reflectieopdrachten. Zo werken we aan de verschillende culturele competenties van De Cultuur Loper en De Culturele Ladekast en aan de 21ste-eeuwse vaardigheden