Expeditie Orkest Live

Doelgroep
Groep 5, Groep 6, Groep 7
Tijdsinvestering
50 minuten
Genre
Muziek
Kosten
op aanvraag
AANBIEDER
philharmonie zuid nederland

philharmonie zuidnederland

Adeline van Campen
adeline.vancampen@philharmoniezuidnederland.nl
tel. 088 16 60 726

Expeditie Orkest Live borduurt voort op de serie video’s die philharmonie zuidnederland samen met Het Laagland over de instrumenten van het orkest maakte. Met de kennis uit deze video’s in hun rugzak gaan de leerlingen nu live met het orkest op reis. Bestemming? Onbekend.

Ook al weet je al hoe de instrumenten gemaakt worden en hoe ze klinken, dat betekent nog niet dat ze zomaar samen kunnen spelen. Mag iedereen wel meedoen, verstaan de instrumenten elkaar of spreken ze allemaal een eigen taal? Wie is eigenlijk de baas in het orkest?  Niet alles in het orkest loopt zomaar op rolletjes. Lukt het ondanks al deze verschillen om samen muziek te maken? Laat je leerlingen ons helpen door hun muzikale bijdrage en maak het allemaal in het echt mee met Expeditie Orkest Live.

Digitaal lesmateriaal
In de video’s van het digitale lesmateriaal maak je op een leuke manier kennis met de instrumenten in het orkest, je kunt meekijken met de bouwers en het antwoord ontdekken op spannende vragen zoals: wie kan harder,  een motor of een trombone?

Waarom zou je Expeditie Orkest Live aanbieden aan je leerlingen?

De kinderen maken van dichtbij kennis met het orkest, de instrumenten en live gespeelde muziek.

Door de muziek ervaren kinderen hun eigen emoties en kunnen ze hier uiting aan geven.

Je stelt maatschappelijke thema's als diversiteit en burgerschap aan de hand van de verschillende instrumenten van het orkest aan de orde.