Feest in de burcht - Kinderboekenweek 2020

Doelgroep
Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO
Tijdsinvestering
30 OF 50 MIN. PER VOORSTELLING
Genre
Theater, Literatuur
Kosten
op aanvraag
AANBIEDER

De verhalenverteller Mieke Aalderink

Telefoon: 073 5324554 / 06 50402386
E-mail: mieke.verhalen@home.nl
Website: www.verteller.com

Terug in de tijd met boeiende verhalen over lang, heel lang geleden. Een verhalenverteller in de Kinderboekenweek Vertelvoorstelling op maat voor onder- en bovenbouw basisonderwijs Mieke Aalderink vertelt verhalen over lang geleden.

Feest in de burcht is een verhaal over een meisje dat weet wat ze wil een stoere knul die doet wat hij heeft beloofd. Aan het begin van het verhaal is Ada 11 jaar, ze zou nu in groep 7 of 8 van de basisschool zitten. Ze is de dochter van de kasteelheer, haar thuis is Ammersoyen, een kasteel in het Gelderse. Ze heeft een heerlijk leven, geen mooiere speelplek dan de burcht. Tot haar vader hertrouwt. Vrouwe Hedwig is streng, het leven voor Ada verandert. Wanneer vrouwe Hedwig Ada kwijt wil en haar uithuwelijkt is voor Ada de maat vol. Trouwen met een oude graaf!!! Ze is net 13!! Bovendien is er Meindert, haar speelkameraadje in de burcht en haar allerspeciaalste vriend.
Een spannend en humorvol verhaal over leven in een kasteel, oude zeden en gewoonten, roofridders en een hele trouwe vriend.

Het verhaal is gebaseerd op een legende over de roof van heer van Arkels oudste dochter tijdens een grote brand op zijn kasteel Ammersoyen, in Gelderland, rond 1590. Die brand is er echt geweest, of de rest van de feiten kloppen is onduidelijk. Het verhaal is wel als ‘historisch’ doorverteld, echter in verschillende versies. ‘Feest in de burcht’ is één van die versies.

Voor 9 tot 12 jaar, bovenbouw, groepen 5 t/m 8

Andere verhalen over lang geleden zijn: Julius en Daaf, D'r zwerft van alles rond, De roverbruiloft.