Festival van het levend schilderij

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO
Tijdsinvestering
2 á 3 uur per week - 3 weken
Genre
Beeldend, Theater, Dans, Foto, film, video, Nieuwe media
Kosten
offerte volgt
AANBIEDER

De Kunstklas

Lonneke de Wit: 06-27366573
Maaike Jahne: 06-57628488
Nicky van Erp-van den Nieuwenhuyzen: 06-41278901
Email: contact.kunstklas@gmail.com
Website: www.kunstklas.info​

‘Het Festival van het Levend Schilderij’ is een schoolbreed project waarin binnen verschillende lessen toegewerkt wordt naar het Festival. Op het Festival worden verschillende Tableau Vivants neergezet. Tableau Vivant is het Franse woord voor Levend Schilderij; in dit geval een zwijgende, statische presentatie van een schilderij, een echte kunstbeleving voor leerlingen. Leerlingen stappen letterlijk in de kunst.

In enkele Atelierlessen wordt toegewerkt naar het Tableau Vivant. Aan de Atelierlessen gaat een Kunst-kijk-en-meedenk-les vooraf. Per leeftijdscategorie is er een ander onderwerp en een andere uitvoering van het Levend Schilderij.  
Het project voldoet aan de componenten van de Cultuurloper: het ontwikkelen van reflecterend, creërend en onderzoekend vermogen. Het komt allemaal aan bod in dit prachtige schoolbrede project dat de leerlingen en leerkrachten niet snel zullen vergeten.

Het Festival van het Levend Schilderij is tot stand gekomen met de steun van Gemeente Boxtel; Cultuurverbinder Romijn Conen, Rotary Boxtel-Oirschot-Haaren, Straat- en theaterfestival Bockesprongen en Cultuurbox.