HeartBeat@school

Doelgroep
Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
50 minuten (10 min voorstelling, 40 min workshop)
Genre
Dans, Muziek
Kosten
€7,75 per lln.
AANBIEDER
philharmonie zuid nederland

philharmonie zuidnederland

Telefoon: 088 - 1660 726 (Adeline van Campen)

Email: educatie@philharmoniezuidnederland.nl

Ga naar de website
 

 

HeartBeat@school is een project van philharmonie zuidnederland en SALLY Dansgezelschap Maastricht. Het project bestaat naast de voorstelling HeartBeat en is hierop gebaseerd. De uitvoering vindt plaats op school. In HeartBeat @school gaat de leerling als performer zélf aan de slag. Instructiefilmpjes en een inspirerend optreden van een danser en musicus, helpen de leerlingen in hun zoektocht naar hoe muziek en dans elkaar kunnen versterken. En net als bij het oorspronkelijke dansconcert HeartBeat in de grote zaal blijft het uitgangspunt: waar gaat jóuw hart sneller van kloppen?

HeartBeat@school bestaat uit de uitvoering van een duet tussen danser en musicus, een korte workshop achteraf en een performance die door de leerlingen zelf maken.

In deze korte uitvoering op school volgen de leerlingen een danser die aanvankelijk geen heartbeat heeft. Door zijn omgeving wordt hij aangemoedigd zijn hartslag weer te laten kloppen. Voor hun neus zien, horen en voelen de leerlingen hoe het is om te dansen, muziek te maken en om dat samen te doen.  Na afloop van het duet studeert de workshopleider de eerste dansmoves in voor de eigen performance van de leerlingen. Uiteindelijk gaan de leerlingen, geïnspireerd door het duet, de korte workshop én het online lesmateriaal zélf aan de slag om een aantal korte dans- en muziekoptredens te maken. Deze rijgen ze aaneen tot een eigen optreden dat ze zelf kunnen opnemen.

Datum opties: wo 23 mrt*, do 24 mrt*, vr 25 mrt*, ma 4 apr, di 5 apr, wo 6 apr, do 7 apr, vr 8 apr, ma 11 apr*, di 12 apr*, wo 13 apr*, do 14 apr*