Help! de muziek is zoek

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, (V)SO
Tijdsinvestering
1 uur
Genre
Beeldend, Theater, Cultureel erfgoed
Kosten
€ 125 voor de hele klas plus 5 begeleiders (vereiste)
AANBIEDER

Het Rijksmuseum

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam
E-mail: info@rijksmuseum.nl
Telefoonnummer: +31 (0) 20 6747 000 

Als je voor het eerst een museum bezoekt, moet het natuurlijk een ervaring zijn om nooit te vergeten! Een spannend programma vol spektakel gemaakt voor de allerkleinsten van groep 1, 2 en 3.

Er is paniek! Tijdens het schoonmaken zijn alle klepels uit de opperklok van het Rijksmuseum verdwenen. En nu komt er dus geen muziek uit. Tijd voor een speurtocht met grote spoed! Samen met 2 acteurs gaat de klas op zoek naar de muziek. Die blijkt verstopt te zitten in objecten uit de 18de eeuw, de pruikentijd. Zo leren kinderen dat er verhalen zitten in alle werken van een museum.

Vooraf maken de leerlingen in de klas een pruik en kijken ze het introductiefimpje waardoor ze de acteurs al leren kennen. In het museum gaan de kinderen klepels verzamelen. Samen maken ze dan muziek!

Lees meer

Gratis busvervoer
Vervoer naar het museum mag geen belemmering vormen voor een bezoek. Daarom organiseren we gratis busvervoer. Zo hoef jij je alleen bezig te houden met de leerlingen.

Binnen 60 km van Amsterdam: Museumpleinbus
Ligt je school binnen een straal van 60km van de ring van Amsterdam? Dan kun je met groep 6, 7 en 8 met de Museumpleinbus komen. Deze brengt je gratis naar het Stedelijk Museum, Van Gogh Museum of Rijksmuseum. In het Rijksmuseum volg je vervolgens de rondleiding Proef de geschiedenis. Die duurt 1,5 uur.

Minimaal 60 km vanaf Amsterdam: Rijksmuseumbus
Als je school verder dan 60km buiten de ring van Amsterdam ligt, dan kun je gebruik maken van de Rijksmuseumbus. Deze is bedoeld voor groep 4 t/m 8 en het VMBO.

De Rijksmuseumbus is alleen in combinatie met verschillende programma’s te boeken. Deze staan in het boekingsformulier vermeld.