Help! de muziek is zoek

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, (V)SO
Genre
Beeldend, Theater, Cultureel erfgoed
Kosten
€ 125 voor de hele klas plus 5 begeleiders (vereiste)
AANBIEDER

Het Rijksmuseum

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam
E-mail: info@rijksmuseum.nl
Telefoonnummer: +31 (0) 20 6747 000 

Als je voor het eerst een museum bezoekt, moet het natuurlijk een ervaring zijn om nooit te vergeten! Een spannend programma vol spektakel gemaakt voor de allerkleinsten van groep 1, 2 en 3.

Laat de leerlingen in de klas het introductiefilmpje bekijken.

Er is paniek! Tijdens het schoonmaken zijn alle klepels uit de opperklok van het Rijksmuseum verdwenen. En nu komt er dus geen muziek uit. Tijd voor een speurtocht met grote spoed!

Samen met twee acteurs gaat de klas op zoek naar de muziek, langs de bijzondere verhalen en gekke versieringen uit de 18de eeuw, de pruikentijd. Zo leren de leerlingen dat er verhalen zitten in alle objecten.

Tips voor in de klas

In de klas kunnen de leerlingen het introductiefilmpje kijken. Hierdoor kennen de leerlingen de personages uit het verhaal. Ook is er per niveau een voorbereidende les met diverse instructies om in de klas een eigen pruik te maken.

Praktische informatie

In het museum is een nieuwe manier van doen en laten, een klein beetje anders maar net zo leuk als vanouds. Zo zijn er bijvoorbeeld minder mensen tegelijk in het museum en is er op sommige plekken eenrichtingsverkeer.

Je hoeft geen aparte starttijd voor het museum te boeken. Een boeking voor dit programma is voldoende.

De leerlingen moeten even in de Passage wachten totdat de groep is aangemeld. Daarna kan de groep in een keer naar binnen. De rondleider wacht je daar op.

Zorg ervoor dat je 15 min van te voren aanwezig bent. Zo kan het programma op tijd beginnen.