Kunstbeschouwing; een onderzoekende reis rondom een kunstwerk

Doelgroep
Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO
Tijdsinvestering
2, 5 uur
Genre
Beeldend
Kosten
In overleg
AANBIEDER
BIK collectief

BIK collectief

T: 06-24518131
E: sanne_geboers@hotmail.com
W: www.bikcollectief.nl

Tijdens deze workshop gaan we op een speelse wijze vier kunstwerken beschouwen, onderzoeken en analyseren van vier Europese kunstenaars; Picasso, van Gogh, Matisse en Mondriaan. De klas wordt in vier groepen verdeeld op een speciale wijze. Iedere groep gaat een specifiek kunstwerk beschouwen en onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

We gaan de kernvragen beantwoorden, we kijken welke verschillende beeldaspecten er in het kunstwerk aanwezig zijn en kijken met name ook naar compositie, we gaan materiaalonderzoek doen en we onderzoeken de achterliggende gedachten van de kunstenaar of het achterliggende verhaal bij het kunstwerk. Kortom; een reis door de kunst vol onderzoek, verwondering, leervragen, bewustwording en plezier!

Waarom kunstbeschouwing met kinderen? Ze leren observeren (in eerste instantie zonder vooroordeel), ze leren een eigen mening te vormen en dit te uiten, spreken in een groep, de taalvaardigheid en de woordenschat worden verder ontwikkeld, het sociaal- emotionele vlak wordt aangesproken, het vergroot het onderzoekend vermogen, het verruimt de blik en ze gaan steeds meer beseffen dat als je ergens dieper induikt, wanneer je meer van iets weet, dat het dan alleen maar interessanter kan worden!