Greenscreen - Maak je eigen green-screen film!

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO
Tijdsinvestering
1 - 2 uur
Genre
Nieuwe media
Kosten
Vanaf 175euro excl. reiskosten (à 0,19ct per km)
AANBIEDER
Beam It Up

Beam It Up

Beam it Up

Telefoon: 0643496284

Email:liselotte@beamitup.nl

Website:www.beamitup.nl

Door middel van de green-screen techniek kan elk denkbaar thema omgezet worden in een film die van begin tot eind is gemaakt door de kinderen zelf! Denk aan bijvoorbeeld het tot leven brengen van de tijd van de oude Grieken en Romeinen, een film maken over de lente met de lagere groepen of je eigen Hollywood productie maken op het voortgezet onderwijs.

Voorafgaand of tijdens de workshop maken de kinderen achtergronden voor de film. Dit gebeurt aan de hand van een lesbrief die we van tevoren naar de school sturen. Het maken van de achtergronden kan op allerlei manieren met vetkrijt, verf of collage.

Tijdens de workshop gaan de kinderen compleet met verkleedkleren en decorstukken voor het green-screen staan, vervolgens vervangen we met de computer het groene scherm door hun eigen tekening, en dan kan het opnemen van de film beginnen!

Niet alleen zien de kinderen direct zichzelf terug voor hun eigen achtergrond, na afloop van de workshop zetten we de filmpjes ook (beveiligd) online, zodat ze deze zelf nog eens kunnen bekijken.

De workshop is aan te passen aan elk denkbaar thema.