Max en de toverstenen

Doelgroep
Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
In overleg
Genre
Beeldend
Kosten
In overleg
AANBIEDER
Carola Mokveld

Carola Mokveld

Esschestraat 106
5262BG Vught
T: 06-21398191
E: carolamokveld@gmail.com
W: www.carolamokveld.nl

Naar aanleiding van het verhaal Max en de toverstenen, gaan de leerlingen schitterende, kleurrijke, vilten stenen maken.

Zij laten zich door het verhaal inspireren op kleur en vorm. Vilten is een uitermate fijne techniek om kinderen bezig te laten zijn met textiel. Er wordt een beroep gedaan op hun motoriek op verschillende niveaus, dus hierbij zijn diverse vormen van differentiatie mogelijk. De les kan uitgebreid worden met versierende borduurtechnieken.

Waaraan wordt gewerkt?
Gedragsindicatoren waaraan gewerkt wordt binnen de CultuurLoper:: R6, C2, C3, O1. Meer info over deze gedragsindicatoren? Klik hier.

Over Carola Mokveld
Als eerste graads docent beeldende vorming was zij verbonden aan verschillende Pabo’s in Eindhoven, Helmond, Veghel en Utrecht. Op het gebied van cultuureducatie is zij vertrouwd met het werken met zowel de cultuurloper, als de culturele ladekast. Vanuit haar beeldend kunstenaarschap werkt zij met leerlingen van verschillende leeftijdsgroepen. Maar haar bredere achtergrond zorgt er voor dat ze ook teams en individuele leerkrachten kan begeleiden. Teambegeleiding deed zij op basisscholen in den Bosch zoals Mytylschool Gabriel, KC Westerbreedte,  bs De Bossche Broek. Op KC het ijzeren kind verzorgde zij verschillende studiedagen voor cultuureducatie. Op de Sonnewijzer in Son en Breughel een projectweek rondom cultuureducatie, en dan zijn er nog meer scholen die u voorgingen zoals: OJBS de Lichtstraat, De Sprinkplank en Koningslinde in Vught. Obs de Bolster in St. Michielsgestel. Ook op de studiedag van stichting  STROOMM verzorgde zij de doorgaande leerlijn druktechnieken in relatie tot de competenties van de CultuurLoper.