Me-ni-museum

Doelgroep
Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO
Genre
Beeldend
Kosten
€ 150,- per dagdeel of per losse les 55 euro per groep met een minimum van 3 lessen van een uur. excl. reiskosten
AANBIEDER
Judith Abels

Abels Eiland

Judith Abels
06-15076157
E: abelseiland@gmail.com 
W: www.abelseiland.nl

Maak je eigen mini-museum zoals Marcel Duchamp...Marcel Duchamp had een ding wat de meeste niet hebben, alle familie leden waren bijna kunstenaar: muzikant, schilder, beeldhouwer, grootmeester in schaken en hij leefde voor de kunst en van de kunst. Geen vrouw geen kinderen, daar had hij geen tijd voor. Hij was bezig met een vraag te stellen: Wat is kunst? Is het gemaakt door een kunstenaar? Is het kunst als de maker vindt dat het kunst is? Of juist publiek wat het ziet of hoort? Of zijn het gewone dingen die kunst kunnen zijn.

Nou is die vraag niet indrukwekkend misschien. Maar.... als je een urinoir op een tentoonstelling zet tussen voor die tijd ''gewone' schilderijen en beeldhouwwerken......

Hij is voorloper van het maken van unieke kunstenaars boeken, het spel met optische illusies, wat zie ik en wat weet ik, maar ook maakte hij cartoons, prachtige tekeningen met woordspelingen er in verstopt en grapjes, hij ging aan de slag met de wetenschap dat beweging in een schilderij stilgezet kon worden en op het zelfde moment weergegeven kon worden. Maar ook zijn Raidy Maids spreken tot de verbeelding.

Een mooie aanleiding om een heleboel verschillende werken te onderzoeken, bedenken en te maken waarin techniek, optische illusies, stripkunst, woordillustratie, schilderijen en miniatuur werken jou verhaal zichtbaar maken. Het wordt een minimuseum over IK.

Lesmateriaal: , eigen doosjes, blikjes, laatje of koffertje meenemen wat bewerkt mag worden. Een kopie van een karakteristieke foto van jezelf . En een voorwerp wat je interessant vindt maar niet perse weet waarom. De school/ leerlingen mogen eventueel tijdschriften en kranten verzamelen.