Nozel - muzikale cabaretvoorstelling over vooroordelen en tolerantie

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, (V)SO
Tijdsinvestering
ong. 1 uur
Genre
Theater
Kosten
€550,- per voorstelling. Exclusief reiskosten.
AANBIEDER
Oogpunt

Oogpunt

Telefoon: 06 16 77 85 51

Email: spreek@oogpunt.com

Website:​ www.oogpunt.com

Nozel begint met filmbeelden uit een stad. Daarin zie je een aantal opvallende personen: De Helt, De Vieze Vent en Kabouter Rap. Je hoort een jongen en een meisje commentaar hebben op hen. Ze lopen over van de vooroordelen en kraken hen alleen maar af. In de voorstelling komen De Helt, De Vieze Vent en Kabouter Rap één voor één langs. Ze krijgen een kans om te laten zien wie ze zijn en wat ze doen.

Neem De Helt: dat is een echte held, nét even iets anders. Maar hij heeft zo vaak commentaar op zijn uiterlijk gekregen, dat hij heel onzeker is geworden. In de voorstelling leert hij van De Stoere Man dat hij goed is zoals hij is: 'Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, al heb je nog zo'n circushoofd, je bent wie je bent. Jij bent De Helt!'

Nozel* is het tegenovergestelde van onnozel: slim, wijs. Als je tolerant bent en niet meteen veroordeelt, maar mensen een kans geeft en je omgeving positief benadert... hee: dán ben je pas NOZEL!

*’Nozel’ is een van de weinige Nederlandse woorden die alleen in ontkennende vorm bestaan...


BENODIGDHEDEN

Een grote, door school vooraf goed verduisterde ruimte (ivm projecties echt helemaal donker!) en voldoende zitplaatsen. Ivm gebruik grondrookmachine evt rookmelders tijdelijk uitschakelen/afplakken. Alle overige benodigdheden voor Nozel worden verzorgd door OOGPUNT.

Bij voorkeur 2 voorstellingen op één dag op dezelfde locatie.