Onderwijsaanbod

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
In overleg
Genre
Foto, film, video
Kosten
In overleg
AANBIEDER

EYE filmmuseum

IJpromenade 1
1031 KT Amsterdam
T: 020-5891400
 

Wil je aan de slag met film, maar is een bezoek aan Eye Filmmuseum in Amsterdam niet mogelijk? Haal dan het filmmuseum de klas in en laat de leerlingen de wereld van film ontdekken met de museumdocent van Eye. De gastles sluit aan bij de belevingswereld van de leerlingen die door het bekijken van diverse films een globaal overzicht van de filmgeschiedenis krijgen en zien hoe de wereld om ons heen is veranderd.

De gastles wordt per klas gegeven en bestaat uit drie onderdelen: een korte actieve introductie over film, filmgeschiedenis en het thema; het bekijken en bespreken van korte films uit o.a. de collectie van Eye en een creatieve doe-opdracht.

Er zijn drie verschillende gastlessen: -gastles met het thema ‘spelen’ voor groep 3 en 4 -gastles met het thema ‘alles kan met animatie’ voor groep 5 en 6 -gastles met het thema ‘stunts’ voor groep 7 en 8.

Naast gastlessen in de klas heeft Eye nog meer educatieve programma’s, kijk eens op https://www.eyefilm.nl/primair-onderwijs voor het volledige aanbod voor het primair onderwijs.

Voor schoolgroepen biedt EYE speciale rondleidingen door de tentoonstelling onder begeleiding van een museumdocent. Voor studenten en docenten uit het hbo en wo is het ook mogelijk zelfstandig de tentoonstelling te bezoeken. Meld het bezoek minimaal vier weken van tevoren aan via educatie@eyefilm.nl.