#Philosophy

Doelgroep
VO
Tijdsinvestering
1,5 uur
Genre
Theater
Kosten
€ 135,- per groep (max. 22 personen per groep) (dit bedrag geldt alléén voor scholen in Noord-Brabant)
AANBIEDER
Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel

Tel. 013 334 45 00
info@hzt.nl

‘Sometimes I understand you less than I get Descartes.’ - Baio Marx, Socrates, Spinoza en hoe heet die ene van ‘het doel heiligt de middelen’ ook alweer? Oja Machiavelli. Filosofie inspireert, geeft ruimte tot gesprek en de filosofen van toen zijn nog altijd ‘hot’.

In de workshop #Philosophy verbinden we hedendaagse vraagstukken op theatrale wijze aan het gedachtengoed van oude wijsgeren. De workshop is geschikt voor deelnemers die binnen het onderwijs met filosofisch materiaal bezig zijn maar ook voor diegene die hun eerste stappen willen zetten op dat gebied. Door onze theaterdocenten wordt in #Philosophy gewerkt rondom diverse filosofische begrippen, gedachtengoed en wereldbeelden, worden de basisprincipes van spel, stem, houding en expressie onderzocht en wordt er uiteraard gedebatteerd en gefilosofeerd like there is no tomorrow. 

Hoe werkt het?
De workshops van het Zuidelijk Toneel bieden je de mogelijkheid om op een fijne en verkennende manier kennis te maken met theater en zijn zowel in combinatie met een voorstellingbezoek als op zichzelf staand in te zetten. In korte tijd inzicht krijgen in wat er bij theater komt kijken, verschillende thema’s en perspectieven belichten, plezier en samenwerken zijn hierbij het uitgangspunt. Deelnemers worden ondergedompeld, uitgedaagd en werken interdisciplinair aan verschillende theater, spel en maakopdrachten. Van onderbouw tot de bovenbouw van het voortgezet onderwijs, van studenten op alle niveaus; iedereen is welkom. Samen met jou kijken we graag hoe we aan kunnen sluiten bij jouw onderwijsprogramma of doelstelling. 

Locatie: ruimte op school, bij Het Zuidelijk in huis of indien mogelijk in het theater