Sporenonderzoek naar Rembrandt

Doelgroep
Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO
Tijdsinvestering
2 uur
Genre
Beeldend
Kosten
Pakketprijs: € 225 voor de hele klas (max. 32 leerlingen), inclusief min. 2 en max. 4 begeleiders
AANBIEDER

Het Rijksmuseum

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam
E-mail: info@rijksmuseum.nl
Telefoonnummer: +31 (0) 20 6747 000 

Allemaal labjassen aan! Hier wordt sporenonderzoek gedaan. Leerlingen duiken in de wereld van verf en verlaten het museum als wetenschapper.

Dit programma is samen met de restauratoren van het Rijksmuseum ontwikkeld. Door technisch onderzoek te doen komt de klas meer te weten over Rembrandt. Het programma start met een filmpje over de restauratoren en het onderzoek van het Rijkmsuseum. Daarna gaan jullie in groepjes onderzoek doen. Wat voor soorten blauw zijn er? Wat zie je onder een microscoop? En met UV licht? Hoe maak je een rode verf? Er zijn allerlei verschillende proefjes. Daarna gaan jullie het museum in om Rembrandt te bestuderen en toe te passen wat net in de proefjes aan bod is gekomen. Na afloop krijgen de leerlingen hun eigen onderzoeksverslag mee, een heus wetenschappelijk rapport.

Lees meer

Gratis busvervoer
Vervoer naar het museum mag geen belemmering vormen voor een bezoek. Daarom organiseren we gratis busvervoer. Zo hoef jij je alleen bezig te houden met de leerlingen.

Binnen 60 km van Amsterdam: Museumpleinbus
Ligt je school binnen een straal van 60km van de ring van Amsterdam? Dan kun je met groep 6, 7 en 8 met de Museumpleinbus komen. Deze brengt je gratis naar het Stedelijk Museum, Van Gogh Museum of Rijksmuseum. In het Rijksmuseum volg je vervolgens de rondleiding Proef de geschiedenis. Die duurt 1,5 uur.

Minimaal 60 km vanaf Amsterdam: Rijksmuseumbus
Als je school verder dan 60km buiten de ring van Amsterdam ligt, dan kun je gebruik maken van de Rijksmuseumbus. Deze is bedoeld voor groep 4 t/m 8 en het VMBO.

De Rijksmuseumbus is alleen in combinatie met verschillende programma’s te boeken. Deze staan in het boekingsformulier vermeld.