Theaterlessen en coaching

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Leerkrachten
Tijdsinvestering
In overleg
Genre
Theater
Kosten
In overleg
AANBIEDER
Wies Elshout

Wies Elshout

Wies Elshout
's-Hertogenbosch
T: 06-29550759
E: wieselshout@hotmail.com
W: http://sowiesoenco.nl/

Mijn naam is Wies Elshout en ik bied op energieke wijze begeleiding op het basisonderwijs om theater te integreren in de dagelijkse lessen in de klas. Dit doe ik onder andere door middel van inspiratielessen, workshops voor leerkrachten, observaties en feedback.

Mijn doel is theater laagdrempelig te maken voor leerling en leerkracht zodat kunst en educatie elkaar kunnen versterken. Daarnaast ben ik inzetbaar als theaterdocent om theaterprojecten op school vorm te geven, van kleuterklas tot bovenbouw.

Vanuit Sowieso & co bied ik met mijn collega Rob Janssen interactief theater op het speciaal onderwijs. Vanuit onze gecombineerde achtergrond uit de zorg en het theater bieden wij interactieve theaterlessen op maat. Door leerlingen een specifieke (meespeel)rol te geven die aansluit bij hun kwaliteiten en interesses, ontwikkelen zij met plezier hun fantasie, sociale vaardigheden en identiteit.

In 2017 heb ik via Plaza Cultura deelgenomen aan de cursus Grondstof van IDKR8 en kennis opgedaan betreffende de culturele competenties onderzoeken, creeren en reflectren en de bijbehorende gedragsindicatoren. Binnen de stageopdracht van Grondstof heb ik op vraaggerichte wijze gewerkt waarbij ik het competentiegericht leren in praktijk heb gebracht.