Maak kennis met Museum Slager

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO
Tijdsinvestering
75 of 90 minuten
Genre
Beeldend, Cultureel erfgoed
Kosten
€ 2,- per leerling, begeleiders zijn gratis
AANBIEDER
Museum Slager

Museum Slager

Museum Slager
Choorstraat 8
5211 KZ ‘s-Hertogenbosch

E: educatie@museumslager.com
T: 073-6133216
W: https://www.museumslager.com/

Van kleuters tot groep 8, van praktijkonderwijs tot VWO, Museum Slager zorgt voor inspiratie en verdieping in kunst door kinderen onder te dompelen in onze collectie.

Maak kennis met ruim een eeuw schilderkunst van de Bossche familie Slager. Acht schilders in drie generaties van één familie. Kijk ook eens welke tijdelijke expositie er nu is in het museum.

Leerlingen krijgen een inkijkje in het leven en werk van een Bossche familie begin vorige eeuw en de ontwikkeling van de schilderkunst gedurende drie generaties. Het museumbezoek stimuleert leerlingen om beter te leren kijken naar kunst, o.a. door verrassende vragen, schilderijen in abstracte vormen weer te geven en te filosoferen. Er kan aangesloten worden bij diverse thema’s zoals familie. Ook wordt het museumbezoek aangepast aan de leeftijd. Zo gaan de jongere kinderen vooral spelenderwijs van alles leren door te zoeken, kijken, doen, zingen en voelen en krijgen de oudere kinderen via een app tekenles van Piet Slager.

Voor kleuters is er een programma ontwikkeld, genaamd 'Overgisteren' waarbij ze spelenderwijs van alles over vroeger en musea ontdekken door te voelen, zingen, doen en zoeken.

Hieronder een paar suggesties voor thema’s tijdens het museumbezoek:

  • Familie
  • Stamboom
  • Erfgoed
  • Portretten en landschappen

Datum opties: Minimaal 3 weken van tevoren neemt de school contact op met het museum om een datum af te spreken. De mogelijkheden zijn van dinsdag tot en met vrijdag, in de ochtend van 9 uur tot 11 uur.