Linke soep die plastic troep!

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO
Tijdsinvestering
Gemiddeld 3 uur per groep
Genre
Beeldend
Kosten
€ 60,- per uur, exclusief reis- en materiaalkosten
AANBIEDER
BIK collectief

BIK collectief

T: 06-24518131
E: sanne_geboers@hotmail.com
W: www.bikcollectief.nl

We leven in het plastic tijdperk. Met grote hoeveelheden wordt plastic geproduceerd en met grote hoeveelheden wordt het weer weggegooid. Op straat komen we allerlei afval tegen. En dat afval belandt uiteindelijk allemaal in het milieu. Denk maar aan de plastic soep in onze mooie oceanen.

In dit schoolbrede project willen we de leerlingen bewust maken van afval in het milieu. Door middel van een PowerPoint, aangepast op de verschillende leerjaren, beleven we een reis door het afval en de gevolgen voor de natuur.

Het thema wordt in iedere groep vanuit verschillende invalshoeken beeldend belicht, zodat er uiteindelijk een overzichtstentoonstelling ontstaat over de plastic soep en zwerfafval, gemaakt door de hele school en leerzaam voor de hele school! En niet alleen de kinderen leren hiervan, ook de bezoekers van de expositie, de vaders en de moeders, de opa’s en de oma’s, de vrienden en vriendinnen, enzovoort. Laat de kinderen hen maar inlichten! Interessante en actuele kunst, een verscheidenheid aan technieken en een diversiteit aan ideeën en resultaten. Afval wordt verheven tot bewustmakende kunst! Weg met die troep, Ik lust geen plastic soep!