Rhythmix

Doelgroep
Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
60 min
Genre
Muziek
Kosten
op aanvraag
AANBIEDER
philharmonie zuid nederland

philharmonie zuidnederland

Adeline van Campen
adeline.vancampen@philharmoniezuidnederland.nl
tel. 088 16 60 726

Rhythmix is een muzikale live show die je gezien mo├ęt hebben. In deze ontdekkingstocht laten de vier enthousiasmerende slagwerkers van Percossa de uitersten van het orkest ervaren: van bijna stilte tot de indrukwekkende zindering van een groot symfonieorkest, van heel langzaam tot onspeelbaar snel. Ze stimuleren je om actief te luisteren en nodigen je uit mee te doen. Verbinden door actie-reactie de zaal met het orkest. Ontroeren met eenvoudig poppenspel en brengen ongecompliceerde vrolijkheid met humoristische acts. Zo kan het zomaar gebeuren dat er vierhonderd leerlingen van groep 7-8, zestig musici van philharmonie zuidnederland, vier slagwerkers van Percossa en een dirigent zorgen voor een spetterende uitvoering.

Samen zingen en bodypercussie spelen gaat niet vanzelf dus begin op tijd met de voorbereiding in de klas. Dat kan met het digitale lesmateriaal met video’s van onze musici en van de spelers van Percossa. Zo gaan we samen van het concert een topbeleving maken!

Digitaal lesmateriaal
Voorbereiding is bij dit concert essentieel. Met het speciaal ontworpen digitale lesmateriaal is het leuk om er samen aan te werken. Korte video's van het hele orkest, van de musici van philharmonie zuidnederland en slagwerkgroep Percossa dagen de kinderen uit om te oefenen op de liedjes en de bodypercussie die ze in de zaal nodig hebben voor hún concert. 

TIP! Vraag de muziekschool of vereniging in de buurt om je te ondersteunen bij de voorbereiding in de klas. Zo kom je tot een betekenisvolle samenwerking die voor de leerlingen een optimale muziekbeleving mogelijk maakt. We denken graag met je mee!

Waarom zou je Rhythmix aanbieden aan je leerlingen?

De kinderen nemen actief deel aan het concert en ervaren hoe leuk en fijn het is om met een groep samen muziek te maken.

De kinderen ontwikkelen een gevoel van saamhorigheid en trots zijn op zichzelf. Ze ervaren plezier in het samen muziek maken en ontdekken talenten bij zichzelf door de actieve deelname.

De kinderen leren in een uur ontzettend veel over muziek zoals dynamiek, tempo, ritme, de klank van het orkest, de instrumenten en de betekenis van muziek.

De kinderen ervaren dat het virtuoze slagwerk van de bekende slagwerkgroep Percossa heel goed samen gaat met de klank van het grote symfonieorkest.