Dit is Film

Doelgroep
VO
Genre
Foto, film, video
Kosten
Gratis
AANBIEDER
logo eye filmmuseum

Netwerk Filmeducatie

Ga naar de gratis lessen!

Je leerlingen ontdekken de taal van film met Dit is film; een reeks van acht lessen van Eye Filmmuseum voor het vo. De lessen zijn geschikt voor het (creatieve) mbo, vmbo-t, havo en vwo 2-5, en sluiten goed aan bij CKV.

We kijken veel films. Maar wat is film? Wat doet film met je en hoe werkt dat? Hoe beïnvloeden filmische elementen als montage, camera, geluid en art direction de filmbeleving?

Met Dit is film onderzoeken leerlingen het aan de hand van klassieke en moderne filmfragmenten. De lessen in LessonUp zitten boordevol prikkelende opdrachten en kijk- en luistervragen voor een actieve les. Dit maakt ze zeer geschikt voor het online lesgeven. Nog drie redenen om te starten met Dit is Film:

1) De lessen zijn kort en helder

Met veel filmlessen bespreek je een specifieke film, terwijl je leerlingen met Dit is film het effect van montage, camera, geluid en art direction op de kijkbeleving onderzoeken. Daarmee brengt Dit is film iets nieuws in het lesaanbod dat er al is. De leeropbrengsten zijn kristalhelder. Ook zijn de lessen met een duur van vijftien minuten per aflevering aangenaam compact.

2) Bij elke les vind je een maakopdracht

Optioneel is de filmopdracht die je aan het einde van elke filmles vindt. Daarmee passen leerlingen hun opgedane kennis direct toe en ondervinden ze daadwerkelijk wat het effect van montage, camera, geluid en art direction is. Ook als je als docent weinig achtergrond hebt op het gebied van film maken, kun je je klas aan de slag laten gaan met deze filmopdrachten want ze geven leerlingen echt goede tools om zelf film maken.

3) Je kunt snel 'shoppen' voor je eigen powerpoint of LessonUp

Je kunt de lessen in LessonUp direct bekijken en er doorheen klikken om de structuur van zo'n filmles te bekijken. Je doet inspiratie op en de lessen zijn zo ontworpen dat je makkelijk elementen eruit kunt halen voor de slides van je eigen powerpoint of LessonUp. Gebruik wat voor jou interessant is, van goede vragen tot kijkfragmenten. Dat scheelt veel tijd! Of kies ervoor om de complete serie in de klas te behandelen.